Ser din CV slik ut?


Jedi ridder linkedin

cv jedi stormester

 

 


 

…min også!

I rekrutteringsbransjen har vi en røverhistorie om en arbeidsgiver som har fått en stor bunke med søknader og bestemmer seg for å dele den i to, hvor halvparten ikke blir vurdert. Han begrunner dette med «at han ansetter ikke folk med uflaks». Å skille klinten fra hveten er vanskeligere enn noen gang, nettopp fordi flere er bedre enn noen gang. Dette er selvfølgelig en positiv utvikling for samfunnet, men når alle har en CV med mastegrad og ledererfaring, hvordan skal vi skille de flinke fra de riktige?

Dette er et luksusproblem for rekrutteringsbransjen, fordi dette øker forventningene fra kundene våre. Den perfekte kandidaten skal «være 25år, ha 15års utdanning og 10års erfaring». Dette regnestykket betyr at den såkalte drømmekandidaten hoppet rett fra jordmor til skrivebord (kundene våre er bedre på bits og bytes, enn pluss og minus).

På bildene over er det navnene Ridder og Stormester som forteller oss forskjellen på kandidatene. I virkeligheten vurderer vi CV’er på samme grunnlag som forventningene i forrige avsnitt. Alder er sjeldent en avgjørende faktor, men utdanning og erfaring er alltid relevant. I tillegg vil vitnemål, attester og referanser belyse søkerens særegne styrker, men dette krever mer av en arbeidsgiver enn han ønsker å ofre ved første gjennomlesning (iallfall av han som valgte å dele bunken i to).

Utdanning og erfaring er ledende faktorer uavhengig av hvilke bransje man rekrutterer til. I en IT-verden som stadig forandrer seg, har vi oppdaget at lengden på disse ikke nødvendigvis gjenspeiler kandidatens reelle kompetanse. Vi har derfor sett oss nødt til å kvalitetssikre at kandidatene har oppdatert kunnskap på konkrete fagområder. Av og til viser det seg at tilsynelatende mer uerfarne kandidater passer bedre til stillingen, enn kandidater med riktig CV”.

Vi har utviklet et verktøy for å avdekke våre Jedies’ oppdaterte dybdekunnskaper. Dette gjør at vi kan enkelt kan matche kunde og kandidat, ofte før det er snakk om en ledig stilling. Gyril hjelper kandidatene å vise hva de kan, men også hva de ikke kan. På denne måten star vi sterkere når vi veileder kandidatens videreutvikling og kundens endelige valg.

Vi vil derfor oppfordre deg til å sende oss din CV, (vi liker både ordinære og kreative) så vi kan hjelpe deg å formidle din verdi til spennende kunder.

Del dette: