Lei av å rydde prøverom eller scanne dagligvarer?


Det er ingen hemmelighet at arbeidsmarkedet kan være tøft for en student. Spesielt i disse dager.
Du har lært mye (ikke minst det å lære), erfart en del (men gjerne ikke det du skulle?), og har pågangsmot til tusen (..andre studenter som deg). Så hvorfor er det så vanskelig?studenter

Realiteten er at i dårlige tider har arbeidgiveren luksusen av å kunne velge fra øverste hylle. Og på den hyllen er det utstilt en rekke arbeidstakere med bevist komeptanse fra lignende stillinger. Det vil si at det kreves minimalt av arbeidsgiver både å kvalitetsikre sitt valg og å sette disse arbeidstakerne i produksjon.

Men både du og jeg vet at innen IT så hjelper det lite med sertifiseringer fra 2005. Man må være sulten, på hugget, fleksibel, og oppdatert på det nyeste nye. Dette er egenskaper som ofte er forbeholdt nettopp de unge.

Vi tror at enhver bedrift vil ha fordel av både nyfiken og erfaren kompetanse. Men for at arbeidsgiveren skal føle seg sikrere på yngre kompetanseprofiler, så må vi kunne vise til mer erfaring for å vise hva studenten virkelig kan prestere om den får sjansen.

Vi anbefaler derfor studenter å fylle CV’en med relevante prosjekter utover studiene, spesielt om du allerede har graduert. Gjerne prosjekter som viser at dere kan levere etter en kravspek (men samtidig være innovative og selvstendige), prosjekter som viser at dere kan samarbeide med kollegaer (utover studiegruppen), og ikke minst; prosjekter som interesserer dere! Dersom intervjuet er gjennomsyret av trygghet og pasjon, så er det få selskaper som ikke ønsker å overføre det til sitt eget team.

Så kontakt oss dersom du ønsker å komme i kontakt med gründerselskaper som trenger et hjelpende keyboard. Vi i Gyril har til og med våre egne prosjekter. Du kan lese mer om dem her.

Del dette: